SIMPLE PRESENT TENSE & SIMPLE PAST TENSE

SIMPLE PRESENT TENSE (ACTIVE - PASSIVE)
1. Indonesia needs many powerful young men
    Answer : Many strong young people that                                 Indonesia needs
2.She posts the story every day
   Answer : The story she posted every day
3. The teacher theaces English once a week
    Answer : Once a week is taught by an English                         teacher
4. We do exercise every day
     Answer : We are exercise every day
5. The professors plant the rice at the top of the         building
     Answer : Planted by professors on the                                      building

SIMPLE PAST TENSE ( PASSIVE - ACTIVE )
1. The student created the blogs yesterday
    Answer : Student created a blog yesterday
2. The principal told the student to be good                student
    Answer : To be a good student said to the                               principal
3. Many singers sang the song
    Answer : The song was sung by many singers
4. She typed the letter last night
    Answer : The letter was typed last night by her
5. We left the gate open
    Answer : The gate was left open for us

Komentar

  1. Komentar ini telah dihapus oleh administrator blog.

    BalasHapus

Posting Komentar

Postingan populer dari blog ini

Change the active into passive voice

Q & A